Wanneer jij wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, is het belangrijk dat jij goed voor de dag komt. Vaak heb je maar één kans om een goede indruk te maken. Het is dus erg belangrijk dat jij de beste versie van jezelf laat zien. Om jou hierbij te helpen, geven wij 6 belangrijke tips die ervoor zorgen dat jij goed voorbereid naar het gesprek gaat.

Tip 1 Maak oogcontact

Het is van belang dat je oogcontact maakt met de interviewer. Dit is één van de meest gemaakte fouten tijdens een sollicitatiegesprek. Door oogcontact te maken straal je uit dat je luistert en geïnteresseerd bent.

Tip 2 Wees op tijd, maar niet VEEL te vroeg

Zorg dat je maximaal 10-15 minuten voor aanvang van het gesprek aanwezig bent. Veel te vroeg aanwezig zijn kan gezien worden als zwakte. Daarnaast zijn mensen vaak nog bezig met hun werkzaamheden en kan dit irritatie opwekken.

Tip 3 Begin krachtig

Zorg dat je vanaf de eerste minuut een sterke indruk achterlaat. Dit vormt een sterke basis voor de rest van het gesprek. Daarnaast bepalen bedrijven vaak al vanaf de eerste minuut of jij het bent voor hen. Maak dus meteen een verpletterende indruk.

Tip 4 Neem jouw cv mee

Het is altijd goed om jouw cv dubbel geprint mee te nemen. Mocht het bedrijf jouw cv niet bij de hand hebben, dan kan jij deze overhandigen aan hen. Hiermee straal je uit dat je goed voorbereid bent. Daarnaast is het voor jezelf ook makkelijk om mee te kijken op jouw cv, wanneer er vragen worden gesteld.

Tip 5 Kleed je naar de bedrijfscultuur

Verdiep je in de bedrijfscultuur van het bedrijf. Bij het ene bedrijf is het gangbaar om in pak te verschijnen op werk en bij het andere bedrijf wordt casual kleding verwacht. Zorg dat je jouw kleding hierop aanpast.

Tip 6 Onderscheid jezelf

Last but not least: wees jezelf! Iedereen is uniek op zijn/haar eigen manier. Laat jouw unieke eigenschappen zien aan het bedrijf en geef aan hoe waardevol jij voor hen bent.

Haal jouw voordeel uit deze tips. Heel veel succes!

Blijf op de hoogte!

Op zoek naar een job? Ontvang onze wekelijkse updates.

 

Chat openen
1
Meer weten? Chat direct met Ieziewerkt.
Hallo, waarmee kunnen wij je helpen?
Wij gaan uiteraard vertrouwelijk met je informatie om, zie onze privacy policy