Vermijd deze woorden in een Vacature tekst! In een vacature tekst is het belangrijk om een tekst te hebben die andere mensen aanspreekt. Zeker met de huidige arbeidsmarkt is dit nog meer van belang. Jouw vacature moet pakkend zijn en mensen moeten zich erin herkennen. Zorg er dus voor dat jij geen woorden gebruikt die eigenlijk helemaal niks zeggen.

Hieronder vind je woorden die jij NIET moeten gebruiken in een vacature tekst:

  1. Het woord duizendpoot moet je niet gebruiken in een vacature tekst. Iedereen heeft verschillende kwaliteiten en niemand kan alles goed. Hierdoor kan iemand zich niet aangesproken. Geef dus specifieke kenmerken die vereist zijn voor de functie.
  2. 9-tot-5 mentaliteit, wat zegt dat nou eigenlijk? Eigenlijk zegt het niks want uit eindelijk werken de meeste mensen van 9 tot 5 en als het moet wat langer. Het heeft geen meerwaarde om het neer te zetten in een vacature. Mocht jij verwachten dat men gemiddeld 50 uur per week werkt, dan kan je dat ook gewoon aangeven.
  3. Ons bedrijf heeft een informele werksfeer en een gezellig team. Oke, maar dat is net zoals de 10000 andere bedrijven. Het is niet per se verkeerd om te vermelden in een vacature tekst, alleen het is wat nietszeggend. Door de toffe unieke dingen binnen het bedrijf aan te geven in de vacature, ziet iemand beter hoe leuk en gezellig het bedrijf is! 😉
  4. Wij bieden een marktconform salaris. Tja.. waarschijnlijk zegt dit jou net zo weinig als mij. Want is een markconform salaris? Een beter idee is om een salaris range aan te geven van het ábsolute minimum tot het ábsolute maximum. Dan hebben mensen in ieder geval een idee wat de mogelijkheden zijn.
  5. Het is een pré als ………. Pré houdt in dat het een voordeel is als jij iets al weet of meebrengt. Wij raden het aan om dat niet altijd neer te zetten. Kandidaten verwarren het soms met een harde eis en zullen niet solliciteren omdat ze denken niet in het plaatje te passen. Het alternatief is om het bijvoorbeeld een bonuspunt of pluspunt te noemen.
  6. Wij zoeken een flexibel Betekend dit dat iemand zich altijd maar moet aanpassen aan alles en meegaand moet zijn? Of heeft het een andere betekenis? Leg het uit!
  7. Het laatste woord wat je niet moet gebruiken in een vacature tekst is spin in het web. Leg gewoon uit wat er wordt bedoeld, dat maakt het een stuk makkelijker om te begrijpen.

Welke woorden mogen volgens jou niet in een vacature tekst staan?

 

Blijf op de hoogte!

Op zoek naar een job? Ontvang onze wekelijkse updates.

 

Chat openen
1
Meer weten? Chat direct met Ieziewerkt.
Hallo, waarmee kunnen wij je helpen?
Wij gaan uiteraard vertrouwelijk met je informatie om, zie onze privacy policy