Wanneer je opzoek gaat naar een nieuwe baan begint de zoektocht vaak bij het zoeken naar leuke vacatures. Zie je een interessante vacature er tussen staan is de volgende actie; solliciteren! Hierbij wordt er vaak gevraagd naar een cv. Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw cv echt opvalt tussen de rest? Hieronder vind je tips & tricks zodat jouw cv echt indruk maakt!

Waarom wordt er nou in bijna alle gevallen gevraagd naar een cv? Jouw cv bevat veel informatie over jouw (werk)verleden en dit wordt vaak gebruikt als leidraad. Zo kunnen bedrijven in grote lijnen zien wie jij bent en wat je hebt gedaan en/of bereikt.

Om ervoor te zorgen dat bedrijven een positieve indruk van jou krijgen is belangrijk dat je hun interesse werkt. Hoe je dat doet leg ik je uit!

Allereerst is het belangrijk dat het cv niet te lang is; alle ervaringen en opleidingen moeten in 1 blik duidelijk en overzichtelijk te zien zijn. Ook is het belangrijk dat het persoonlijk is en dat jouw karakter hier terug te zien is. Zorg ervoor dat jouw cv een goed beeld geeft van wie je bent.

Een goed cv bestaat uit een paar onderwerpen: Persoonlijke gegevens, Werkervaring, Opleidingen, Vaardigheden, Talen en Hobby’s. Hieronder zal ik uitleggen wat je bij elk punt moet beschrijven.

Je begint je cv altijd met je persoonlijke gegevens, dit doe je zodat het bedrijf deze gegevens goed en duidelijk op een rijtje heeft. Dit maakt het makkelijker om jou te leren kennen en te contacten. Bij je persoonlijke gegevens zet je jouw naam, geboortedatum, adres, telefoonnummer, emailadres en eventueel rijbewijzen neer. Voeg ook een leuke maar professionele foto toe zodat het bedrijf ook een beeld krijgt wie ze tegenover zich gaan hebben. Uit onderzoek is gebleken dat de kans een stuk groter is op een sollicitatiegesprek wanneer er een (goede!) foto wordt toegevoegd.

Hierna komt het kopje werkervaring. Hier krijgt het bedrijf een goed overzicht van jouw gehele loopbaan. Hierbij is het belangrijk dat je de titel van de functie, het bedrijf, vanaf wanneer tot wanneer je hier hebt gewerkt en een taakomschrijving vermeld. Dit allemaal om ervoor te zorgen dat het bedrijf een goed beeld krijgt van jouw ervaringen en of deze matchen bij de functie. Belangrijk is dat je de meest recente werkervaring boven aan zet, zodat dit het eerste is dat wordt gelezen.

Hierna zet je jouw (behaalde) opleidingen neer. Ook hier zet je de naam van de opleiding, waar je deze opleiding hebt gevolgd, vanaf wanneer tot wanneer je hem hebt gevold en of je jouw diploma hebt behaald. Dit geeft een indicatie van jouw opgedane skills en kennis.

Daarna zet je al de skills die jij hebt op een rijtje. Zet alle vaardigheden neer die jij beheerst zodat het bedrijf goed kan zien waar jouw sterke punten liggen. Zet bijvoorbeeld neer dat je goed zelfstandig kan werken maar ook in teamverband. Het kan ook zeker handig zijn om hier je computer skills neer te zetten zoals Outlook of Excel.

Vervolgens zet je de talen die jij spreekt op je cv en op welk niveau jij deze taal beheerst. Ook zet je je hobby’s neer, dit laat het bedrijf iets meer zien over jou en waar jij geïnteresseerd in bent.

Een cv is zeker belangrijk en het kan een bedrijf een goed beeld kan geven van wie je bent en jouw werkervaring maar bij Iezie Werkt is een cv zeker niet leidend. Bij ons staat jouw persoonlijkheid echt centraal en dit kan je natuurlijk niet allemaal vanuit een cv aflezen. Daarom willen wij onze kandidaten eerst spreken om iemand te leren kennen en zijn persoonlijkheid te zien. Wij kijken dus niet alleen naar jouw werkervaring op je cv maar ook zeker naar hoe jij bent als persoon.

Nu ben je helemaal voorbereid om te gaan solliciteren, als jij deze opbouw volgt zul je een goed en duidelijk cv creëren en hopelijk worden uitgenodigd voor een gesprek met het bedrijf.

Bron: Randstad.nl

Chat openen
1
Meer weten? Chat direct met Ieziewerkt.
Hallo, waarmee kunnen wij je helpen?
Wij gaan uiteraard vertrouwelijk met je informatie om, zie onze privacy policy