Skip to content

Onmogelijke eisen in een vacature

Je herkent het vast wel: je opent een vacature die jou aantrekkelijk lijkt, en dan verschijnt ineens die verschrikkelijke en bijna onmogelijke lijst van alle vereisten. Het kan zijn dat je je hierdoor laat afschrikken en wees niet ongerust: je bent niet de enige. Wat is daar de rede van? En hoe kun je daar het best mee omgaan? Dat hebben wij voor je uitgezocht.

Waarom is dit eigenlijk zo?

Uit onderzoek blijkt dat dit een gevolg is van veel vraag en minder aanbod. Er was namelijk een tijd dat je veel langer voor dezelfde baas bleef werken. Nu is dit totaal anders, want als het geen trend is om te “jobhobben”. Veel jonge mensen willen werken aan hun carrière, verschillende sferen proeven en vooral hun CV uitbreiden. Het gevolg hiervan is dat werkgevers een hoop sollicitanten voorbij zien komen en daarom kritischer zijn bij de voordeur.

Hoe ga je daarmee om? 

Laat je niet afschikken! Vaak is dit een wensenlijst vanuit een kritisch oog bekeken en is het een pré als je aan deze vereisten voldoet. Het gaat overigens niet alleen om wat je al kunt, maar ook zeker om wat je bereid bent te doen en te leren. Wat uiteraard wel belangrijk is, is dat je ook daadwerkelijk laat zien hier bereidt toe te zijn. 

Als je meer zekerheid wilt hebben over bepaalde vacature eisen, kun je natuurlijk altijd contact opnemen met het bedrijf om naar meer informatie te vragen. Zo kom je alvast meer over het bedrijf te weten en zal het jou meer helderheid geven. Hiermee voorkom je ook teleurstelling als deze eis achteraf toch wel cruciaal bleek te zijn.

De gouden regel bij het solliciteerproces is om altijd jezelf te blijven. Jij kent jezelf het best, je weet wat je kan en wat je groeipotentieel is. Reageer alleen op vacatures waarvoor jij denkt geschikt te zijn. Mocht het bijvoorbeeld gaan om een vacature waarvoor jij je téveel moet aanpassen, kan dit erg veel van je vragen. Daarnaast is het niet alleen een CV wat iemand de perfecte werknemer maakt, maar ook zijn/haar houding, enthousiasme en inzet.

Wat neem je hiervan mee?

Solliciteren is voor de een ‘n leuke zoektocht, voor de ander wat minder. Het brengt spanning met zich mee en het is altijd nog maar afwachten of ze je er graag bij willen hebben. Een afwijzing kan soms een nare nasmaak geven. Probeer je hierdoor niet van je baan te laten slaan! Houd de motivatie vast en je doelen voor ogen. Onthoudt: enthousiasme en positieve energie doen wonderen. Een werkgever wil iemand die een echte toevoeging en/of bijdrage kan leveren aan het bedrijf.

Larissa Krouwer

Bron: nu.nl

7 stappen tot de perfecte match?
close slider


    De 7 stappen tot de perfecte match!

    Wil je weten welke stappen je moet doorlopen voor een goed sollicitatieproces?

    Schrijf je dan in om de factsheet te downloaden!

    Open chat