Customer Succes Manager

Financiële Software
32-40 uur

Functieomschrijving

Als Customer Succes Manager bouw je samen met jouw team mee aan het succes van het bedrijf en de klanten. Je gaat aan de slag bij een bedrijf dat organisaties helpt met cloud software voor het automatisch verwerken van inkoop- en verkoopfacturen, pakbonnen en bonnetjes. Daarmee is dit bedrijf dé assistent van de financiële administratie. Het bedrijf heeft ongeveer 55 medewerkers.

Jij bent verantwoordelijk voor jouw eigen klanten en zorgt ervoor dat zij het maximale uit de software halen. Dat begint bij de onboarding, waarbij nieuwe klanten op weg worden geholpen bij de ingebruikname van de software. Daarna weet jij, aan de hand van automatisch gegenereerde signalen, precies welke klant jouw aandacht en ondersteuning goed kan gebruiken. Samen met de klant zorg je er vervolgens voor dat het bedrijf blijft aansluiten op de (financiële) processen binnen hun organisatie.

Wat ga jij doen?

Jij bent het aanspreekt voor de klanten en helpt ze tijdens de onboarding. Dit zal veelal via Microsoft Teams gaan en een enkele keer op locatie. Tijdens de onboarding neem je klanten mee in het hele (inkoop)proces en zorg je ervoor dat de software goed aansluit op de processen van de klant, inclusief aansluiting op het ERP-/ boekhoudsysteem wat gebruikt wordt.

Na de onboarding onderhoud je contact met jouw klanten. Op basis van automatisch gegenereerde signalen weet jij precies wanneer het weer tijd is om één van de klanten ondersteuning te bieden bij gebruik van de software en/of om hen naar de volgende fase te begeleiden.

Andere werkzaamheden zijn:

  • Je signaleert terugkerende vraagstukken en draagt intern suggesties aan om deze structureel op te lossen.
Wie ben jij?

Met jouw klantgerichtheid weet jij precies wat de wensen en behoeften van de klant zijn en kan jij hierop inspelen. Communicatief ben je sterk en ben je een gesprekspartner op niveau. Met jouw creativiteit denk je in oplossingen en ben je pas tevreden, wanneer de klant dit ook is. Je wordt enthousiast van het écht verder helpen van de klanten. Daarnaast ben jij analytisch en heb je affiniteit met (financiële) processen.

Jij beschikt over:

  • HBO/WO werk- en denkniveau;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Ervaring in IT is geen vereiste. Je wordt vooral enthousiast van het écht verder helpen van de klanten. Je bent pas tevreden als de klant dat ook is.

Dit zoek jij verder in een baan

Binnen dit snelgroeiende bedrijf kom je terecht in een inspirerende en professionele werkomgeving. Samen met jouw enthousiaste collega’s zorg je ervoor dat hard werken en plezier maken goed samen gaan. Het bedrijf biedt jou een open werkomgeving waar veel ruimte is voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Hier kan jij echt jezelf zijn!

Kantoor wordt gezien als thuisbasis, waar jij je collega’s dagelijks treft. Er zijn flexibele werktijden (inloop van 7.00 – 10 uur en uitloop van 15.00 – 18.00).

Daarnaast ontvang je:

  • 25 vakantiedagen, reiskostenvergoeding en een gunstige pensioenregeling (slechts 2% eigen bijdrage);
  • Laptop van de zaak;
  • Wekelijkse borrels en meerdere bedrijfsuitjes per jaar;
  • Afleiding op de werkvloer, zoals: tafelvoetbal, tafeltennis, gitaar en piano;
  • Gratis lunch, vers fruit, heerlijke bonenkoffie en nog veel meer uit de eigen ‘supermarkt’.

Solliciteer!

Stap 1. 

Solliciteer op de vacature

Stap 2.

Telefonische intake bij Iezie Werkt

Stap 3.

(online) Face-to-face gesprek 

Stap 4.

Gesprek bij de opdrachtgever(s)

Stap 5.

Match? Aan de slag!

Vragen?

Neem contact op met Anna Nieburg

Work shoot-30

Solliciteer!