Customer Support

Financiële Software
24-40 uur

Functieomschrijving

Als Customer Support bouw je samen met het team mee aan het succes van het bedrijf. Je gaat aan de slag bij een bedrijf dat organisaties helpt met cloud software voor het automatisch verwerken van inkoop- en verkoopfacturen, pakbonnen en bonnetjes. Daarmee is dit bedrijf dé assistent van de financiële administratie. Het bedrijf heeft ongeveer 55 medewerkers.

Het supportteam is verantwoordelijk voor de juiste service richting de klanten, die dagelijks gebruik maken van de cloud software voor het digitaal- en automatisch verwerken van facturen. Na een korte inwerkperiode, waarin je de klanten, de collega’s en natuurlijk de software leert kennen, ga je zelf aan de slag. 

Wat ga jij doen?

Samen met je team ben jij verantwoordelijk voor de klanttevredenheid (CSAT-score). Jij bent het aanspreekpunt voor de klanten die vragen hebben bij het gebruik van de software. Je zorgt voor de aanname, registratie en adequate opvolging van supportaanvragen.

Andere werkzaamheden zijn:

  • Je analyseert complexere vraagstukken, stelt eventueel het probleem vast en bent verantwoordelijk voor de juiste afhandeling van de supportaanvraag;
  • Je bewaakt de doorlooptijd van supportaanvragen, van zowel jezelf als het team.
Wie ben jij?

Jij denkt niet in problemen, maar in mogelijkheden en oplossingen. Je bent behulpzaam en klantgericht. Op een hectisch moment ben jij stressbestendig en behoudt je het overzicht. Jij weet op dat moment wat het belangrijkste is en weet prioriteiten te stellen. Daarnaast kan jij gemakkelijk schakelen tussen verschillende werkzaamheden.

Jij beschikt over:

  • MBO4 werk- en denkniveau;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Ervaring in IT is geen vereiste. Je wordt vooral enthousiast van het écht verder helpen van de klanten. Je bent pas tevreden als de klant dat ook is.

Dit zoek jij verder in een baan

Binnen dit snelgroeiende bedrijf kom je terecht in een inspirerende en professionele werkomgeving. Samen met jouw enthousiaste collega’s zorg je ervoor dat hard werken en plezier maken goed samen gaan. Het bedrijf biedt jou een open werkomgeving waar veel ruimte is voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Hier kan jij echt jezelf zijn!

Kantoor wordt gezien als thuisbasis, waar jij je collega’s dagelijks treft. Er zijn flexibele werktijden (inloop van 7.00 – 10 uur en uitloop van 15.00 – 18.00).

Daarnaast ontvang je:

  • 25 vakantiedagen, reiskostenvergoeding en een gunstige pensioenregeling (slechts 2% eigen bijdrage);
  • Laptop van de zaak;
  • Wekelijkse borrels en meerdere bedrijfsuitjes per jaar;
  • Afleiding op de werkvloer, zoals: tafelvoetbal, tafeltennis, gitaar en piano;
  • Gratis lunch, vers fruit, heerlijke bonenkoffie en nog veel meer uit de eigen ‘supermarkt’.

Solliciteer!

Stap 1. 

Solliciteer op de vacature

Stap 2.

Telefonische intake bij Iezie Werkt

Stap 3.

(online) Face-to-face gesprek 

Stap 4.

Gesprek bij de opdrachtgever(s)

Stap 5.

Match? Aan de slag!

Vragen?

Neem contact op met Anna Nieburg

Work shoot-31

Solliciteer!