Teamleider Sales

Zonnestroom
40 uur

Functieomschrijving

Droom jij in salestrajecten, denk je in kansen en overstijgen jouw coachende kwaliteiten die van Louis van Gaal? Dan ben jij de teamleider die we zoeken om de sales naar het volgende level te tillen.

Dit Westlandse bedrijf is een van de grootste leveranciers en installateurs van zonnestroomsystemen in Nederland. Bij de rol als Teamleider Sales hoort een topsportmentaliteit, want jij en je team zitten met grote regelmaat om tafel met toonaangevende klanten om te sparren over de kosten en uitvoering van grote en complexe zonnestroomprojecten.

Het is geen gemakkelijke taak; zakelijke projecten zorgen met hun grootte, budgetten, subsidies en bouwlocaties altijd weer voor onverwachte problemen. Daar zie jij juist een uitdaging en met jouw enthousiasme en growth mindset houd je de accountmanagers continu in beweging. Jij creëert synergie tussen jouw team en het team van zakelijke engineering, zodat jullie afdelingstargets zonder moeite worden behaald. Je verdiept je in de klanten, denkt met ze mee en biedt ze altijd de best mogelijke oplossing aan. Hierdoor zorg jij ervoor dat de customer satisfaction hoog blijft. Het bedrijf heeft momenteel ongeveer 120 medewerkers.

Wat ga jij doen?

Jij brengt salestrajecten in kaart en verbetert deze op een creatieve manier. Overzicht houden over uitstaande, geaccepteerde en afgewezen offertes behoort ook tot jouw takenpakket. Daarnaast zit jij om tafel met toonaangevende klanten en waak je over de zakelijke relaties. Een goede relatie met klanten is waardevol en hier ben jij verantwoordelijk voor. Jij motiveert en coacht jouw team om de beste resultaten te halen. Tot slot bewaak jij de afdelingstargets en zorg je dat deze behaald worden.

Andere werkzaamheden zijn:

 • Rapporteren aan de algemeen directeur en CEO
 • Ontwikkelings-, functionerings- en beoordelingsgesprekken voeren met de leden van jouw team en faciliteren van hun loopbaanontwikkeling
Wie ben jij?

Jij hebt een echte passie voor sales. Met jouw ervaring in sales weet jij jouw team te motiveren en coachen. Jij hebt een creatieve (growth) mindset om altijd tot nieuwe inzichten te komen voor salestrajecten. Daarnaast houd jij graag de marktontwikkelingen in de gaten om tijdig te kunnen inspelen op nieuwe kansen.

Functie eisen

 • Afgeronde hbo-opleiding
 • Aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare functie

Bonuspunten (zonder ben je ook welkom!):

 • Affiniteit met zonnestroom en duurzaamheid
 • Ervaring met CAD-applicaties
Dit zoek jij verder in een baan

Een open en eerlijke werkomgeving waar snel schakelen en communiceren met collega’s makkelijk gaat. Om echt te knallen heb je een ruim bureau met drie schermen. Naast hard werken is er ook ruimte voor gezelligheid. De wijn, bier en de fris staan koud voor de wekelijkse vrijdagmiddagborrel in de bar. Daarnaast zijn er regelmatig feestjes en uitjes met het team, krijg je een leuk kerstcadeau en slingers op je verjaardag. Tot slot is er iedere dag vers fruit op kantoor.

 • Werktijd: ma-vr van 08.00/08.30 tot 17.00/17.30
 • 24 vakantiedagen (zolang je maar wel terugkomt)
 • Een aantrekkelijke pensioenregeling
 • Laptop van de zaak
 • Reiskostenvergoeding
 • Personeelskorting op zonnepanelen
 • Winstdeling
 • Cursussen en trainingen

Solliciteer!

Stap 1. 

Solliciteer op de vacature

Stap 2.

Telefonische intake bij Iezie Werkt

Stap 3.

(online) Face-to-face gesprek 

Stap 4.

Gesprek bij de opdrachtgever(s)

Stap 5.

Match? Aan de slag!

Vragen?

Neem contact op met Larissa Krouwer

Work shoot-30

Solliciteer!