Technical Support Medewerker

Zonnestroom
32-40 uur

Functieomschrijving

Ben jij de eerste die mensen bellen wanneer hun internet of Wi-Fi niet werkt? En weet je geduld te bewaren wanneer deze mensen vervolgens overal klikken, behalve waar je ze vraagt te klikken?

Dan zoeken we jou!

Dit Westlandse bedrijf is een van de grootste leveranciers en installateurs van zonnestroomsystemen in Nederland. Het bedrijf heeft momenteel ongeveer 120 medewerkers. Op de afdeling klantenservice staat de telefoon de hele dag roodgloeiend van de vragen en problemen. Je werkzaamheden zullen vooral bestaan uit het aannemen van deze vragen en problemen via telefoon of e-mail, archiveren hiervan in het systeem en vervolgens zorgen voor zo goed en zo snel mogelijke oplossingen. Je bent klantgericht, maar beschikt daarnaast ook over de nodige technische kennis. Aan jou de taak om de klanten allemaal tevreden op te laten hangen.

Wat ga jij doen?

Jij gaat de klanten helpen met hun technische vragen en problemen. Dit kan telefonisch of via de email zijn. Je denkt met ze mee en analyseert de problemen om zo samen tot de oplossing te komen. Is het iets wat niet telefonisch opgelost kan worden dan weet jij precies welke afdeling er ingeschakeld moet worden. Op die manier creëer je een zo goed mogelijke service-ervaring en zorg jij weer voor die glimlach op iemands gezicht.

Andere werkzaamheden zijn:

  • Archiveren van nieuwe en bewaken van lopende vragen en problemen
Wie ben jij?

Jij hebt een goed luisterend vermogen en een flinke dosis geduld. Iedere klant is anders en aan jou de taak om hiermee om te gaan. Je blijft altijd klantvriendelijk en met jouw communicatie skills weet jij de klanten te helpen. Je tanden ergens inzetten en niet loslaten tot je het tot op de bodem hebt uitgezocht, dat is typerend voor jou.

Bonuspunten (zonder ben je ook welkom!):

  • Ervaring in een telefonische service omgeving
  • Affiniteit met zonnestroom en duurzaamheid
Dit zoek jij verder in een baan

Een open en eerlijke werkomgeving waar snel schakelen en communiceren met collega’s makkelijk gaat. Om echt te knallen heb je een ruim bureau met drie schermen. Naast hard werken is er ook ruimte voor gezelligheid. De wijn, bier en de fris staan koud voor de wekelijkse vrijdagmiddagborrel in de bar. Daarnaast zijn er regelmatig feestjes en uitjes met het team, krijg je een leuk kerstcadeau en slingers op je verjaardag. Tot slot is er iedere dag vers fruit op kantoor.

  • Werktijd: ma-vr van 08.00/08.30 tot 17.00/17.30
  • 24 vakantiedagen (zolang je maar wel terugkomt)
  • Een aantrekkelijke pensioenregeling
  • Reiskostenvergoeding
  • Personeelskorting op zonnepanelen
  • Winstdeling
  • Cursussen en trainingen

Solliciteer!

Stap 1. 

Solliciteer op de vacature

Stap 2.

Telefonische intake bij Iezie Werkt

Stap 3.

(online) Face-to-face gesprek 

Stap 4.

Gesprek bij de opdrachtgever(s)

Stap 5.

Match? Aan de slag!

Vragen?

Neem contact op met Anna Nieburg

Work shoot-31

Solliciteer!