Technical Support

Financiële Software
32-40 uur

Functieomschrijving

Als Technical Support Medewerker bouw je samen met je team verder aan het succes van het bedrijf. Je gaat aan de slag bij een bedrijf dat organisaties helpt met cloud software voor het automatisch verwerken van inkoop- en verkoopfacturen, pakbonnen en bonnetjes. Daarmee is dit bedrijf dé assistent van de financiële administratie. Het bedrijf heeft ongeveer 55 medewerkers.

Het supportteam is verantwoordelijk voor de juiste service richting de klanten, die dagelijks gebruik maken van de cloud software voor het digitaal- en automatisch verwerken van facturen. Na een korte inwerkperiode, waarin je de klanten, je collega’s en natuurlijk de software leert kennen, ga je zelf aan de slag. 

Wat ga jij doen?

Jij bent verantwoordelijke voor de klanttevredenheid (CSAT-score). Voor zowel klanten als collega’s ben jij het aanspreekpunt van de 1e en 2e lijn problemen van technische aard. Jij analyseert complexe en technische vraagstukken. Je identificeert het probleem en bent verantwoordelijk voor de juiste afhandeling van de supportaanvraag. Verder ben jij verantwoordelijk voor de technische onboarding van nieuwe klanten.

Andere werkzaamheden zijn:

  • Indien een supportaanvraag escaleert naar het engineeringteam, bewaak je de voortgang van het issue. Je draagt daarbij zorg voor een goede opvolging naar zowel klanten als collega’s.
  • Door continue verbeteringen in het product, verandert ook de context van de software. Je doet daarom geen aannames en analyseert een probleem in de context waarin het zich voordoet. Kortom, in deze functie ben je nooit uitgeleerd.
Wie ben jij?

Jij denkt niet in problemen, maar in mogelijkheden en oplossingen. Daarnaast ben je analytisch, nieuwsgierig en niet bang voor het onbekende. Jij komt altijd aan de juiste informatie; of je het nu zelf weet, vindt in een knowledgebase of door de juiste collega in te schakelen. Jij bent geduldig en laat je niet afschrikken door de complexe context van onze software in relatie tot ERP- en boekhoudsystemen

Jij beschikt over:

  • Een technische achtergrond en minimaal HBO-werk- en denkniveau;
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
Dit zoek jij verder in een baan

Binnen dit snelgroeiende bedrijf kom je terecht in een inspirerende en professionele werkomgeving. Samen met jouw enthousiaste collega’s zorg je ervoor dat hard werken en plezier maken goed samen gaan. Het bedrijf biedt jou een open werkomgeving waar veel ruimte is voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling. Hier kan jij echt jezelf zijn!

Kantoor wordt gezien als thuisbasis, waar jij je collega’s dagelijks treft. Er zijn flexibele werktijden (inloop van 7.00 – 10.00 en uitloop van 15.00 – 18.00).

Daarnaast ontvang je:

  • 25 vakantiedagen, reiskostenvergoeding en een gunstige pensioenregeling (slechts 2% eigen bijdrage);
  • Laptop van de zaak;
  • Wekelijkse borrels en meerdere bedrijfsuitjes per jaar;
  • Afleiding op de werkvloer, zoals: tafelvoetbal, tafeltennis, gitaar en piano;
  • Gratis lunch, vers fruit, heerlijke bonenkoffie en nog veel meer uit de eigen ‘supermarkt’.

Solliciteer!

Stap 1. 

Solliciteer op de vacature

Stap 2.

Telefonische intake bij Iezie Werkt

Stap 3.

(online) Face-to-face gesprek 

Stap 4.

Gesprek bij de opdrachtgever(s)

Stap 5.

Match? Aan de slag!

Vragen?

Neem contact op met Larissa Krouwer

Work shoot-30

Solliciteer!