WAAROM NAAR EEN WERVING & SELECTIEBUREAU? Je bent op zoek naar een nieuwe uitdaging om wat voor reden dan ook. Misschien ben jij je baan verloren, is het tijd voor de volgende stap of ben je toe aan een carrière switch. Zo zijn er tal van redenen te noemen waarom jij op zoekt bent naar een nieuwe baan. Waarom zou je er in dit geval voor kiezen je aan te melden bij een werving- en selectiebureau? Je kunt toch ook gewoon zelf een leuke uitdaging zoeken en rechtstreeks solliciteren?

Zes redenen om je aan te melden bij een werving- en selectiebureau

1. Netwerk
Allereerst is het netwerk van een werving- en selectiebureau in de meeste gevallen groter dan jouw netwerk. Het werving- en selectiebureau is dagelijks in contact met verschillende opdrachtgevers en kan er als geen ander voor zorgen dat jij de baan vindt die bij je past

2. Verder kijken
Als je zelf gaat zoeken naar vacatures, ga je automatisch op zoek naar wat jij op dit moment kunt of wat aansluit bij jouw gevolgde opleiding(en) en werkverleden. Een recruiter van een werving- en selectiebureau kijkt ook naar jouw potentieel en doet er alles aan om de opdrachtgever ervan te overtuigen dat jij in de betreffende rol kunt groeien.

3. Tijdswinst
Als jij zelf vacatures gaat bekijken, merk je dat dit veel tijd kan kosten. Werving- en selectiebureaus zijn constant op zoek naar vacatures die aansluiten bij de profielen van hun kandidaten. Op deze manier kunnen zij in een korte tijd paraat hebben welke vacatures bij jouw profiel passen. Dan kun jij jouw tijd besteden aan de voorbereiding van sollicitatiegesprekken.

4. De eerste stap is gezet
Een voordeel van samenwerken met een werving- en selectiebureau is dat je wordt geïntroduceerd. Het werving- en selectiebureau zal jou voorstellen bij opdrachtgevers die aansluiten bij jouw profiel. De opdrachtgevers weten dat het bureau niet zomaar kandidaten voorstelt, maar dat hier een screening aan vooraf is gegaan. Dit wekt vertrouwen en dat is een fijne eerste stap als je jezelf zo goed mogelijk wilt ‘verkopen’.

5. Bemiddelaar
Uiteindelijk is het de taak van het werving- en selectiebureau om jouw belangen te behartigen. Dit kan op verschillende niveaus zijn, maar een goed voorbeeld is salaris. Een werving- en selectiebureau kan je adviseren wat een marktconforms salaris is en hoe dit zich verhoudt tot wat de opdrachtgever wil betalen en wat jij wilt verdienen. Op deze manier laat je niet onnodig salaris liggen, maar zorg je er ook voor dat je niet te hoog inzet. Te hoog inzetten op salaris kan de opdrachtgever afschrikken.

6. Persoonlijke aandacht
Een werving- en selectiebureau heeft als doel om kandidaten te helpen bij een nieuwe uitdaging en bedrijven te helpen bij het vinden van het juiste personeel. Om de juiste match te maken is het belangrijk dat de recruiters bij het werving- en selectiebureau jou goed leren kennen. Op deze manier kan de recruiter jou het beste helpen bij het vinden van een nieuwe uitdaging.
Bij een goed werving- en selectiebureau wordt je ook geholpen bij het optimaliseren van jouw cv en krijg je tips over hoe je jezelf het beste kunt presenteren. Je krijgt hulp tijdens het sollicitatietraject en je kunt altijd terecht bij hen met vragen.

Werving- en selectiebureau of uitzendbureau?

Het is ook mogelijk om jezelf aan te melden bij een uitzendbureau. Uiteindelijk heeft zowel een uitzendbureau als een werving – en selectiebureau als doel om jou te helpen bij het vinden van een baan. Waarom zou je dan toch kiezen voor een werving- en selectiebureau in plaats van een uitzendbureau?

Waarom zou je je aanmelden bij een uitzendbureau als het grootste voordeel van een werving- en selectiebureau is dat jij meteen in dienst treedt bij de opdrachtgever. Dit houdt in dat je een contract tekent bij het bedrijf waar je gaat werken en dat je niet via het uitzendbureau bij het bedrijf werkt. Een werving- & selectiebureau zorgt er dus voor dat jij een baan direct bij een bedrijf krijgt. Dit is fijn als jij op zoek bent naar een baan voor de langere termijn. Als je zekerheid wilt kun je dus beter kiezen voor een werving – en selectiebureau.

Mocht je flexibiliteit willen dan is een uitzendbureau een betere optie. Je kunt dan ervaringen op allerlei gebieden op doen bij verschillende bedrijven. Er zijn ook bedrijven die tijdelijk personeel voor een wat langere periode inhuren via een uitzendbureau, om eventueel daarna over te gaan tot het aanbieden van een contract. Wil je meteen een contract bij een bedrijf krijgen? Kies dan voor een werving- en selectiebureau.

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Solliciteer dan direct op een vacature of dien een open sollicitatie in. Wij leren jou graag persoonlijk kennen, zodat we je zo goed mogelijk kan helpen bij het vinden van jouw nieuwe uitdaging.

Blijf op de hoogte!

Op zoek naar een job? Ontvang onze wekelijkse updates.

 

Chat openen
1
Meer weten? Chat direct met Ieziewerkt.
Hallo, waarmee kunnen wij je helpen?
Wij gaan uiteraard vertrouwelijk met je informatie om, zie onze privacy policy