LinkedIn is het platform waar jij alles kan delen wat met carrière te maken heeft. LinkedIn wordt vaak gebruikt door mensen om aan te geven dat ze opzoek zijn naar werk. Werkgevers gebruiken LinkedIn dan ook als een tool om nieuwe werknemers te vinden en te benaderen. Maar LinkedIn kan ook heel handig zijn als je niet werkzoekend bent.

Als je niet werkzoekend bent is het nog steeds erg slim om LinkedIn te gebruiken. Je kan namelijk alles delen wat belangrijk is in jouw werk. Je kan projecten plaatsen waaraan jij hebt bijgedragen, inzichten die belangrijk zijn in jouw branche of een bericht waarin je iets vertelt over jezelf en jouw persoonlijkheid.

LinkedIn gebruiken als je niet werkzoekend bent heeft meerdere voordelen. Als jij actief bent op LinkedIn kunnen jouw posts veel mensen bereiken doordat andere jouw posts interessant vinden of misschien wel reposten. Dit zorgt ervoor dat jij een groter netwerk opbouwt, wat kan helpen om nieuwe klanten te vinden of om informatie uit te wisselen met andere in dezelfde branche.

Een ander voordeel is dat werkgevers jouw profiel wel kunnen vinden. En ondanks dat je niet werkzoekend bent kan je wel openstaan voor een nieuwe uitdaging of andere functie. Als jij dan actief hebt gepost op LinkedIn kunnen werkgevers jouw profiel en relevante zaken bekijken. Ze kunnen dan makkelijk zien wat jouw ervaring is en wat jij te bieden hebt.

Als jij actief bent op LinkedIn en een werkgever ziet jouw profiel kunnen zij toch geïnteresseerd raken in jou en misschien wel contact gaan zoeken. Als een bedrijf jouw profiel interessant vindt en jou bericht zullen ze vaak vragen of je geïnteresseerd bent in een andere functie en of je kennis wilt maken. Door actief te zijn op LinkedIn word je nu dus benaderd voor een potentiële nieuwe baan. Als jij ook interesse hebt kan je het gesprek aangaan en kijken of wat het bedrijf te bieden heeft jou ook interessant lijkt. Zo kan het actief posten op LinkedIn dus ervoor zorgen dat jij een mooi aanbod krijgt voor een nieuwe baan, een nieuwe uitdaging kan aangaan en misschien wel kan doorgroeien.

Dus het actief posten op LinkedIn kan er voor zorgen dat jij een groter netwerk opbouwt wat allerlei voordelen heeft, ook kan het ervoor zorgen dat jij een mooie nieuwe kans aangeboden krijgt terwijl je hier niet naar opzoek was.

Onze tip is dus: gebruik LinkedIn actief zodat je een groot netwerk kan opbouwen en nieuwe kansen, uitdagingen en doorgroeimogelijkheden kan aanpakken!

Blijf op de hoogte!

Op zoek naar een job? Ontvang onze wekelijkse updates.

 

Chat openen
1
Meer weten? Chat direct met Ieziewerkt.
Hallo, waarmee kunnen wij je helpen?
Wij gaan uiteraard vertrouwelijk met je informatie om, zie onze privacy policy